Ismerj meg minket

HR-esek vagyunk a szoftveresek világában

Renfer Péter

Székely Vilté

Nyul Petra

Kobelrausch Klaudia

Rólunk mondták

Könnyebb lett az életünk és jobban értjük, mi történik a toborzás során. Ma már tudatosabban használjuk a toborzási csatornáinkat, jobbak a hirdetéseink és a jelöltjeink egy gyönyörű karrierportállal találkozhatnak. A legnagyobb eredmény, hogy ez a megoldás építi a csapatot, a toborzás az egész cégben több figyelmet kapott és az, hogy jobb döntéseket tudunk hozni.

Auchan Retail Magyarország – Tallér Botond szervezetfejlesztési manager

Nálunk az OPL-nél a minőségi munka és a jó csapat van első helyen a fontossági sorrendben. Mint Magyarország egyik legmenőbb ügyvédi irodája, a "vonzó munkahely"-ség a toborzás során is fent akarjuk tartani A jelöltjeink különös figyelmet érdemelnek, mindenkit a Joblinken-ben kezelünk. A visszajelzések 100%-ban kimennek, a toborzási idő lerövidült. Jogi munkánkból adódóan a GDPR elvárásaira talán még érzékenyebbek vagyunk, de ezt is megoldja a rendszer.

OPL Partner – Perlaki Szabolcs

Mindannyian ismerjük, hogy a toborzás mennyire összetett és idegőrlő tevékenység tud lenni. Borzasztó fontos, hogy az ember egy pillanatra se érezze magát egyedül, vagy támogatás nélkül. Akár a HR szakértő, akár a vezető beszél belőlem, azt mondom, hogy kell, hogy legyen a toborzónak hova nyúlnia, ha egy igazi, HR-eseknek szánt appot keres. Tényleg jelentős a választék itthon az ATS piacon, de ideje volt egy olyan megoldásnak, ahol a teljes jelölt pool, az azonnali jelentések és a karrierportál funkció is egy csomagban elérhető. A HRFest jó ideje partnere a Joblinken csapatának és bízom benne, hogy még hosszú ideig tudjuk egymás munkáját segíteni.

HRFest – Tóth Gergely

Toborzás és hatékony toborzás között jelentős a különbség. Cégünkben folyamatosan nyitott 40-50 pozíció. Azért szeretek a Nordconn Joblinken csapatával együtt dolgozni, mert egyformán gondolkodunk és egyforma az értékrendünk arról, hogy milyen is a minőségi toborzás. Közös munkánk során megújítottunk a karrierportálunkat, bevezettük a toborzási rendszert és kiváló csapatunk tudását továbbfejlesztettük.

KÉSZ csoport – Páder Orsolya